ZAPIEKANA BUŁA Z PARÓWKAMI I SEREM
NO VIDEO
DOMOWY KETCHUP
  • 1 kieliszek oliwy do smażenia
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka papryczki chili
  • 1/2 cebuli
  • 1 szklanka krojonych pomidorów
  • 1 kieliszek octu
  • 1 kieliszek miodu
BUŁA
  • 1 bułka maślana do hamburgerów
  • 2 parówki 100% z szynki Tarczyński Naturalnie
  • 2 plastry sera żółtego, np. gouda
  • 1 jajko
  • Szczypta soli
  • Kilka listków świeżego oregano
KROK PO KROKU
1
Posiekaj cebulę, czosnek i papryczkę chili.
2
Wrzuć na rozgrzaną na patelni lub w rondelku oliwę.
3
Chwilę podsmażaj, następnie dodaj pomidory.
4
Całość redukuj, aż sos zgęstnieje i dodaj pozostałe składniki.
5
Przełóż do naczynia i zmiksuj na jednolitą masę.
KROK PO KROKU
1
Do naczynia z domowym ketchupem wrzuć pokrojone parówki.
2
W bułce odetnij górę i wydrąż środek.
3
Umieść w powstałym miejscu parówki z ketchupem, przekładając je plastrami sera.
4
Na całość wbij jajko i posyp oregano.
5
Delikatnie przykryj odkrojonym kawałkiem góry i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 8 minut.