PODPŁOMYKI ZAPIEKANE Z MARYNOWANĄ DYNIĄ I KRAKOWSKĄ SUCHĄ Z INDYKIEM
SKŁADNIKI NA PLACKI
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 3/4 szklanki ciepłej wody
  • 2 szczypty soli
  • Garść mąki pszennej do posypania blatu
SKŁADNIKI NA PESTO
  • 1 łyżeczka oleju z pestek dyni
  • 1 płaska łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego
DODATKI
  • 5 plastrów Krakowskiej Suchej z Indykiem Tarczyński Naturalnie
  • 2 łyżki marynowanej dyni
  • 2 łyżeczki konfitury z czerwonej cebuli
  • 50 g sera korycińskiego
  • 2 łyżki keczupu pomidorowego
PRZYGOTOWANIE DANIA
1
Wszystkie składniki na placki umieść w misce, wyrób na gładkie, elastyczne ciasto i odstaw na chwilę, żeby odpoczęło.
2
Następnie uformuj z ciasta wałek i pokrój na mniejsze części.
3
Każdy kawałek rozwałkuj na placki na obsypanym mąką blacie.
4
Zmniejsz temperaturę, posmaruj placek z wierzchu keczupem.
5
Wyłóż pokrojony na plasterki ser koryciński oraz marynowaną dynię.
6
Porozkładaj konfiturę z czerwonej cebuli, na wierzch wyłóż plastry Krakowskiej Suchej z Indykiem Tarczyński Naturalnie.
7
Przykryj na 3 minuty, żeby ser się rozpuścił.
8
Podawaj potrawę polaną pesto z czosnku niedźwiedziego i oleju z pestek dyni.