ŚNIADANIOWY HOT DOG Z SALSĄ Z JABŁEK I GORCZYCY ORAZ ZIOŁOWYM SERKIEM
Składniki (na 2 porcje)
  • 2 Parówki 100% z szynki Tarczyński Naturalnie
  • 2 lokalne bułki
  • 1 jabłko z sadu
  • ½ czerwonej cebuli
  • ½ zielonej papryki
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • Sól/pieprz
  • 2 łyżki oliwy
  • Pęczek drobnego szczypiorku
  • 5 łyżek serku
  • 4 gałązki koperku
  • 2 gałązki tymianku
  • 1 łyżka czarnuszki
  • Szczypta ostrej wędzonej papryki
KROK PO KROKU
1
Jabłko, cebulę oraz paprykę pokrój w drobną kostkę, dodaj posiekany szczypiorek, 1 łyżkę oliwy oraz musztardę. Całość wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem.
2
Serek wymieszaj z oliwą, posiekanym koperkiem, listkami tymianku oraz czarnuszką, Dopraw solą i pieprzem.
3
Bułki podgrzej w rozgrzanym na 180 stopni piekarniku przez kilka minut.
4
Parówki ugotuj w wodzie lub usmaż na patelni.
5
Każdą bułkę rozetnij wzdłuż prawie do końca. Posmaruj ziołowym serkiem, do środka nałóż parówki i posyp salsą z jabłka. Całość dopraw szczyptą ostrej papryki.