RATATOUILLE Z KRAKOWSKĄ SUCHĄ
NO VIDEO
SKŁADNIKI
  • 1 1/2 opakowania Krakowskiej Suchej Tarczyński Naturalnie
  • 1 średnia cukinia żółta
  • 1 średnia cukinia zielona
  • 4 mini bakłażany (lub 1 duży)
  • 3-4 pomidorki cherry
  • 1 jajko eko
  • Masło
  • Kozi ser lub owczy ser typu feta
  • Szczypiorek
SOS
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • Świeży tymianek
  • Sól
  • Pieprz
KROK PO KROKU
1
Wysmaruj masłem naczynie do zapiekania.
2
Pokrój w cienkie plastry warzywa oraz Krakowską Suchą. Następnie ułóż na przemian warzywa i kiełbasę w naczyniu.
3
Zalej ułożone składniki sosem.
4
Posyp całość pokrojonym serem kozim lub porwaną fetą oraz szczypiorkiem.
5
Piecz około 15 minut w temperaturze 220 stopni.
KROK PO KROKU
1
Do miski wrzuć pomidory oraz pozostałe przyprawy.
2
Dokładanie wymieszaj.