PLACKI Z CUKINII Z ZIOŁOWYM PESTO, TWAROGIEM I KRAKOWSKĄ SUCHĄ
SKŁADNIKI (na 2 porcje)
  • 8 plastrów Krakowskiej Suchej z indykiem Tarczyński Naturalnie
  • 12 placków z cukinii
  • Ziołowe pesto
  • 4 łyżki lokalnego twarogu
  • 4 łyżki śmietany
  • 1 cebula dymka
  • 1 pęczek kopru
  • sól/pieprz
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1⁄2 pęczka kopru
  • 6 gałązek tymianku
  • 1 ząbek czosnku
  • 20g twardego lokalnego sera
  • 3 łyżki orzechów włoskich
  • 1⁄2 papryczki chilli
  • 1⁄2 szklanki oleju
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżka miodu
  • 2 cukinie
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 marchewka
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 1 łyżka tymianku suszonego
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki oleju
KROK PO KROKU
1
Twaróg zmiksuj razem ze śmietaną, dodaj posiekaną dymkę i koperek. Dopraw solą i pieprzem.
2
Wszystkie składniki umieść w blenderze kielichowym, dokładnie zmiksuj. Dopraw solą i pieprzem.
3
Z cukinii usuń gniazda nasienne, obierz cebulę, czosnek i marchewkę.
4
Cukinię, cebulę, marchewkę, czosnek zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Posól i odstaw na 10 minut.
5
W tym czasie posiekaj natkę.
6
Cukinię z warzywami odciśnij z nadmiaru wody. Dodaj posiekaną pietruszką, suszony tymianek, jaja i mąkę - dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
7
Na patelni rozgrzej olej. Placki wykładaj łyżką na rozgrzaną patelnię. Smaż na złoty kolor z obu stron na średnim ogniu.
8
Placki wyłóż na talerz obficie posmaruj pesto, poobkładaj suchą krakowską. Łyżeczkami wyłóż twarożek. Posyp ulubionymi ziołami.
SKŁADNIKI (na 2 porcje)
  • 8 plastrów Krakowskiej Suchej z indykiem Tarczyński Naturalnie
  • 12 placków z cukinii
  • Ziołowe pesto
  • 4 łyżki lokalnego twarogu
  • 4 łyżki śmietany
  • 1 cebula dymka
  • 1 pęczek kopru
  • sól/pieprz
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1⁄2 pęczka kopru
  • 6 gałązek tymianku
  • 1 ząbek czosnku
  • 20g twardego lokalnego sera
  • 3 łyżki orzechów włoskich
  • 1⁄2 papryczki chilli
  • 1⁄2 szklanki oleju
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżka miodu
  • 2 cukinie
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 marchewka
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 1 łyżka tymianku suszonego
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki oleju
KROK PO KROKU
1
Twaróg zmiksuj razem ze śmietaną, dodaj posiekaną dymkę i koperek. Dopraw solą i pieprzem.
2
Wszystkie składniki umieść w blenderze kielichowym, dokładnie zmiksuj. Dopraw solą i pieprzem.
3
Z cukinii usuń gniazda nasienne, obierz cebulę, czosnek i marchewkę.
4
Cukinię, cebulę, marchewkę, czosnek zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Posól i odstaw na 10 minut.
5
W tym czasie posiekaj natkę.
6
Cukinię z warzywami odciśnij z nadmiaru wody. Dodaj posiekaną pietruszką, suszony tymianek, jaja i mąkę - dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
7
Na patelni rozgrzej olej. Placki wykładaj łyżką na rozgrzaną patelnię. Smaż na złoty kolor z obu stron na średnim ogniu.
8
Placki wyłóż na talerz obficie posmaruj pesto, poobkładaj suchą krakowską. Łyżeczkami wyłóż twarożek. Posyp ulubionymi ziołami.
SKŁADNIKI (na 2 porcje)
  • 8 plastrów Krakowskiej Suchej z indykiem Tarczyński Naturalnie
  • 12 placków z cukinii
  • Ziołowe pesto
  • 4 łyżki lokalnego twarogu
  • 4 łyżki śmietany
  • 1 cebula dymka
  • 1 pęczek kopru
  • sól/pieprz
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1⁄2 pęczka kopru
  • 6 gałązek tymianku
  • 1 ząbek czosnku
  • 20g twardego lokalnego sera
  • 3 łyżki orzechów włoskich
  • 1⁄2 papryczki chilli
  • 1⁄2 szklanki oleju
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżka miodu
  • 2 cukinie
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 marchewka
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 1 łyżka tymianku suszonego
  • 2 jajka
  • 6-7 rydzy
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki oleju
KROK PO KROKU
1
Twaróg zmiksuj razem ze śmietaną, dodaj posiekaną dymkę i koperek. Dopraw solą i pieprzem.
2
Wszystkie składniki umieść w blenderze kielichowym, dokładnie zmiksuj. Dopraw solą i pieprzem.
3
Z cukinii usuń gniazda nasienne, obierz cebulę, czosnek i marchewkę.
4
Cukinię, cebulę, marchewkę, czosnek zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Posól i odstaw na 10 minut.
5
W tym czasie posiekaj natkę.
6
Cukinię z warzywami odciśnij z nadmiaru wody. Dodaj posiekaną pietruszką, suszony tymianek, jaja i mąkę - dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
7
Na patelni rozgrzej olej. Placki wykładaj łyżką na rozgrzaną patelnię. Smaż na złoty kolor z obu stron na średnim ogniu.
8
Placki wyłóż na talerz obficie posmaruj pesto, poobkładaj suchą krakowską. Łyżeczkami wyłóż twarożek. Posyp ulubionymi ziołami.
SKŁADNIKI (na 2 porcje)
  • 8 plastrów Krakowskiej Suchej z indykiem Tarczyński Naturalnie
  • 12 placków z cukinii
  • Ziołowe pesto
  • 4 łyżki lokalnego twarogu
  • 4 łyżki śmietany
  • 1 cebula dymka
  • 1 pęczek kopru
  • sól/pieprz
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1⁄2 pęczka kopru
  • 6 gałązek tymianku
  • 1 ząbek czosnku
  • 20g twardego lokalnego sera
  • 3 łyżki orzechów włoskich
  • 1⁄2 papryczki chilli
  • 1⁄2 szklanki oleju
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżka miodu
  • 2 cukinie
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 marchewka
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 1 łyżka tymianku suszonego
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki oleju
KROK PO KROKU
1
Twaróg zmiksuj razem ze śmietaną, dodaj posiekaną dymkę i koperek. Dopraw solą i pieprzem.
2
Wszystkie składniki umieść w blenderze kielichowym, dokładnie zmiksuj. Dopraw solą i pieprzem.
3
Z cukinii usuń gniazda nasienne, obierz cebulę, czosnek i marchewkę.
4
Cukinię, cebulę, marchewkę, czosnek zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Posól i odstaw na 10 minut.
5
W tym czasie posiekaj natkę.
6
Cukinię z warzywami odciśnij z nadmiaru wody. Dodaj posiekaną pietruszką, suszony tymianek, jaja i mąkę - dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
7
Na patelni rozgrzej olej. Placki wykładaj łyżką na rozgrzaną patelnię. Smaż na złoty kolor z obu stron na średnim ogniu.
8
Placki wyłóż na talerz obficie posmaruj pesto, poobkładaj suchą krakowską. Łyżeczkami wyłóż twarożek. Posyp ulubionymi ziołami.