PLACEK NA KWAŚNYM MLEKU Z SAŁATKĄ Z FRANKFURTERKAMI I ŚWIEŻYMI WARZYWAMI
SKŁADNIKI NA PLACEK
  • 3 jajka
  • 3 łyżki kwaśnego mleka
  • 2 łyżki startej marchewki
  • 1 ziemniak cienko pokrojony
  • 3 łyżki mąki
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • ¼ szklanki groszku
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • Oliwa do smażenia
SKŁADNIKI NA SAŁATKĘ Z FRANKFURTERKAMI I WARZYWAMI
  • 3 Frankfurterki Wieprzowe Tarczyński Naturalnie
  • 1 garść kruchych sałat
  • Kilka przepołowionych pomidorków cherry
  • Szczypta rukoli
  • Sok z przekrojonej cytryny
  • Sól gruboziarnista
SKŁADNIKI NA PASTĘ Z BRYNDZY
  • 3 łyżki sera typu: bryndza
  • ½ główki upieczonego czosnku
  • ¼ szklanki maślanki
  • Sól
PRZYGOTOWANIE PLACKA
1
Wbij jajka do miski i dodaj pozostałe składniki, całość wymieszaj.
2
Natrzyj oliwą głęboką patelnię i rozgrzej.
3
Wlej na patelnię jajeczną mieszankę i smaż aż się zetnie.
4
Opcjonalnie przerzuć placek na drugą stronę.
PRZYGOTOWANIE SAŁATKI Z FRANKFURTERKAMI I WARZYWAMI
1
Usmaż frankfurterki na rozgrzanej patelni.  
2
Sałatę wraz z rukola i pomidorkami wrzuć do miski i wymieszaj z solą i sokiem z cytryny.
3
Usmażone frankfurterki połóż na wierzch.
PRZYGOTOWANIE PASTY Z BRYNDZY
1
Upieczony czosnek zmiksuj z bryndzą maślanką i solą.
PRZYGOTOWANIE DANIA
1
Placek wysmaruj pastą z bryndzy i ułóż na tym sałatkę z frankfurterkami i warzywami.