CHRUPIĄCE PASZTECIKI FASZEROWANE PASTĄ WARZYWNĄ I PARÓWKAMI Z SAŁATKĄ Z GOTOWANYM BROKUŁEM
NO VIDEO
SKŁADNIKI NA CIASTO
  • 250 g ciepłych drożdży
  • ¾ szklanki letniej wody
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 ½ szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka soli
SKŁADNIKI NA PASTĘ
  • 2 szklanki pokrojonej dyni
  • 1 marchewka
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki siemienia lnianego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżka masła
  • 1 szklanka wody/bulionu warzywnego
  • 6 posiekanych Parówek 100% z Szynki Tarczyński Naturalnie
SKŁADNIKI NA SAŁATKĘ
  • ½ brokułu
  • 2 szklanki wody
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 łyżki octu
  • 3 łyżki cukru
  • ½ łyżki soli
  • 1 łyżka świeżego posiekanego imbiru
KROK PO KROKU
1
Drożdże rozpuść w letniej wodzie z dodatkiem cukru i soli.
2
Dodaj 4 łyżki mąki i wymieszaj.
3
Odstaw w ciepłe miejsce.
4
Kiedy rozczyn podwoi swoją objętość, dodaj pozostałą mąkę i wyrób ciasto.
5
Odstaw na godzinę, aż wyrośnie.
6
Wyrośnięte ciasto podziel na 6 kulek i każdą rozwałkuj, aby zwinąć małą bułeczkę.
KROK PO KROKU
1
Gdy będziesz miał już rozwałkowane kawałki ciasta, to posmaruj każdy pastą, zostawiając czyste ranty.
2
Na pastę wyłóż kilka kawałków parówek i zamknij pasztecik.
3
Z wierzchu lekko je ponacinaj.
4
Piecz paszteciki w temperaturze 200 stopni przez około 10 minut, aż się przyrumienią i nabiorą chrupkości.
KROK PO KROKU
1
Wszystkie składniki oprócz brokułów zalej wodą i zagotuj.
2
Do wrzącej wody wrzuć brokuły.
3
Gotuj przez około 6 minut, żeby były lekko twarde.