PARÓWKOWY PANCAKE W POMIDORACH
NO VIDEO
SKŁADNIKI
  • 3 parówki Tarczyński
    Naturalnie 100% z szynki
  • kilka plastrów kiełbasy suchej krakowskiej Tarczyński Naturalnie
  • 2 eko jajka
  • Tłuszcz do smażenia
  • 1 łyżeczka papryki suszonej
  • 1 ziemniak mączny
  • 2 kromki chleba tostowego
  • Sól / pieprz
  • 1 sztuka awokado
  • 1 limonka
  • Oliwa
KROK PO KROKU
1
Na patelni rozgrzej odrobinę tłuszczu i usmaż parówki oraz kiełbasę. Podczas smażenia dopraw papryką.
2
Następnie przesuń parówki i kiełbasę na bok patelni, dodaj jeszcze odrobinę tłuszczu, wbij jajka i usmaż na sadzone.
3
Ziemniaka zetrzyj na grubej tarce i mocno odciśnij. Smaż małe placki na tłuszczu, doprawiając solą i pieprzem.
4
W misce zmiażdż awokado i dopraw sokiem z limonki, oliwą oraz solą.
5
Podawaj ze smażonymi tostami.