PARÓWKI ZAPIEKANE W CIEŚCIE
NO VIDEO
SKŁADNIKI
  • 3 parówki 100 % z szynki Tarczyński Naturalnie
  • 3 plastry ulubionego żółtego sera
  • Garść świeżego oregano
  • Domowy ketchup
  • Ciasto drożdżowe
DOMOWY KETCHUP
  • 1 kieliszek oliwy do smażenia
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka papryczki chili
  • 1/2 cebuli
  • 1 szklanka krojonych pomidorów
  • 1 kieliszek octu
  • 1 kieliszek miodu
CIASTO DROŻDŻOWE
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki świeżych drożdży
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 kieliszek oliwy
  • 1/3 szklanki ciepłej wody
  • 1/2 szklanki ciepłego mleka
KROK PO KROKU
1
Posiekaj cebulę, czosnek i papryczkę chili.
2
Wrzuć na rozgrzaną na patelni lub w rondelku oliwę.
3
Chwilę podsmażaj, następnie dodaj pomidory.
4
Całość redukuj, aż sos zgęstnieje i dodaj pozostałe składniki.
5
Przełóż do naczynia i zmiksuj na jednolitą masę.
KROK PO KROKU
1
Drożdże rozpuść w ciepłym mleku i połącz z pozostałymi składnikami.
2
Odstaw ciasto, aby wyrosło na 2 godziny.
3
Następnie mocno je rozwałkuj i wytnij prostokąt o bokach około 30 x 15 cm.
4
Ciasto posmaruj domowym ketchupem.
5
łóż na warstwie ketchupu 3 plastry sera, następnie na każdym plastrze połóż parówkę.
6
Podziel ciasto na 3 części i każdą zwiń wokół parówki w rulon.
7
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 6 minut.
8
Jeżeli ciasto jest przyrumienione, możesz wyjąć parówki z piekarnika.
9
Przekrój każdą po przekątnej na 2 części i posyp świeżym oregano.