Pampuchy obsmaż na maśle.
Twarożek wymieszaj z posiekanym owsem, szczypiorkiem, solą i pieprzem oraz ze skórką cytryny.
Przygotuj jajko w koszulce: zagotuj wodę, dodaj 2 łyżki octu. Zamieszaj wodę w ganku, aby powstał wirek. W środek wirku wlej wybite wcześniej do miseczki jajko i gotuj kilka minut. Wyciągnij jajko za pomocą sitka.
Na patelni po smażeniu pampuchów obsmaż parówki.
Ulubione kiszonki pokrój na kawałki.
Na pampuchy wyłóż listki sałaty, posmaruj twarożkiem. Ułóż na twarożku jajko w koszulce.
Podaj z parówkami i dowolnymi kiszonkami.
PAMPUCHY
Przygotuj zaczyn: pokruszone droższe, 5 łyżek mleka, 3 łyżki mąki i 2 łyżki cukru dokładnie wymieszaj. Pozostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia 15-20 minut.
Na patelni rozpuść masło.
Gotowy zaczyn wymieszaj z resztą mąki, solą, roztopionym i wystudzonym masłem, jajami i mlekiem. Zagnieć na jednolite ciasto i pozostaw pod przykryciem do wyrośnięcia 1h.
Po tym czasie ponownie zagnieć ciasto i podziel na 8-10 części. Każdą z nich zagnieć na jednolitą kulę i ponownie pozostaw do wyrośnięcia pod przykryciem 15-20 minut.
Pampuchy gotuj na parze 15 minut.