MINI KANAPKI Z SUCHĄ KRAKOWSKĄ Z INDYKIEM ZAPIEKANE Z MOZARELLĄ I POMIDOREM
KANAPKA
  • 2 kromki bezglutenowego
    ziarnistego pieczywa
  • 12 plastrów Krakowskiej Suchej z indykiem Tarczyński Naturalnie
  • 1 duży pomidor
  • 1 kulka dobrej mozzarelli
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 duża garść młodego szpinaku
  • 1 łyżka orzeszków pini
PASTA
  • 1/2 szklanki ciecierzycy
    ze słoika
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 cytryna na sok
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
KROK PO KROKU
1
Pomidora oraz mozzarellę pokrój na pięć plastrów.
2
Z kromek chleba wytnij 4 kółka.
3
Ułóż wieżę, dokładając raz plaster pomidora a raz mozzarelli.
4
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz, do momentu aż ser się rozpuści.
5
Na oleju upraż orzeszki i dodaj szpinak.
6
Podsmażaj chwilę, następnie dodaj sok z cytryny oraz sól.
7
Zdejmij z ognia, zanim szpinak straci strukturę.
8
Składniki na pastę korozott zmiksuj na jednolitą masę.
9
Plastry krakowskiej suchej przypiecz na grillowej patelni.
10
Wszystkie składniki ułóż na pieczywie, spinając długą wykałaczką.