GRZANKI Z PODSMAŻONYMI PARÓWKAMI, PIECZARKAMI I PASTĄ Z AVOCADO
SKŁADNIKI
  • 4 kromki ulubionego pieczywa pełnoziarnistego
  • masło do smarowania
  • 10 plasterków marchewki
  • kolendra do posypania
PARÓWKI Z PIECZARKAMI
  • 3 Parówki 100% z Szynki Tarczyński Naturalnie
  • kilka malutkich pieczarek
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka posiekanej kolendry
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • sól gruboziarnista
PASTA Z AVOCADO
  • 1 szklanka mrożonego groszku
  • 1/2 awokado
  • kilka gałązek mięty
  • 2 limonki na sok
  • Oliwa
KROK PO KROKU
1
Pieczywo posmaruj masłem i usmaż na patelni, lub zapiecz w piekarniku, aż się przyrumieni.
2
Na patelni rozpuść masło, wrzuć pokrojoną w plasterki marchewkę i czekaj aż się zarumieni.
3
Obierz avocado.
4
Groszek wrzuć na gotującą się wodę i posól.
5
Gotuj 3 minuty, a następnie wrzuć do wody z lodem, aby go zahartować, dzięki temu zachowasz jego jaskrawy zielony kolor.
6
Ostudzony groszek zmiksuj na pastę wraz z awokado oraz pozostałymi składnikami.
7
Jeśli pasta będzie zbyt gęsta, dodaj oliwy.
8
Na patelni rozpuść masło i dodaj pieczarki oraz pokrojone parówki.
9
Kiedy się przyrumienią, dodaj pozostałe składniki.
10
Grzanki posmaruj pastą z awokado i połóż na nie podsmażone wcześniej plasterki marchewki
11
Na talerz nałóż podsmażone parówki z pieczarkami oraz przygotowanie wcześniej grzanki.
12
Posyp wszystko kolendrą.