SKŁADNIKI
- 4 kromki ulubionego pieczywa pełnoziarnistego
- masło do smarowania
- 10 plasterków marchewki
- kolendra do posypania
PARÓWKI Z PIECZARKAMI
- 3 Parówki 100% z Szynki Tarczyński Naturalnie
- kilka malutkich pieczarek
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka posiekanej kolendry
- 2 łyżki soku z limonki
- 1 łyżka sosu sojowego
- sól gruboziarnista
PASTA Z AVOCADO
- 1 szklanka mrożonego groszku
- 1/2 awokado
- kilka gałązek mięty
KROK PO KROKU
Pieczywo posmaruj masłem i usmaż na patelni, lub zapiecz w piekarniku, aż się przyrumieni.
Na patelni rozpuść masło, wrzuć pokrojoną w plasterki marchewkę i czekaj aż się zarumieni.
Groszek wrzuć na gotującą się wodę i posól.
Gotuj 3 minuty, a następnie wrzuć do wody z lodem, aby go zahartować, dzięki temu zachowasz
jego jaskrawy zielony kolor.
Ostudzony groszek zmiksuj na pastę wraz z awokado oraz pozostałymi składnikami.
Jeśli pasta będzie zbyt gęsta, dodaj oliwy.
Na patelni rozpuść masło i dodaj pieczarki oraz pokrojone parówki.
Kiedy się przyrumienią, dodaj pozostałe składniki.
Grzanki posmaruj pastą z awokado i połóż na nie podsmażone wcześniej plasterki marchewki
Na talerz nałóż podsmażone parówki z pieczarkami oraz przygotowanie wcześniej grzanki.