KANAPKA Z PARÓWKAMI Z SZYNKI I KONFITURĄ Z CZERWONEJ CEBULI
KANAPKA
  • 1 bajgiel
  • 3 Parówki 100% z Szynki Tarczyński Naturalnie
  • 1 garść roszponki
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżka dymki
  • 1 jajko gotowane 6 minut
KONFITURA
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki octu
  • 10 centymetrów rabarbaru
  • sól
  • pieprz
SOS
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy ziarnistej
KROK PO KROKU
1
Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć pokrojoną w piórka cebulę i drobno pokrojony rabarbar.
2
Smaż przez 5 minut, następnie zalej octem i miodem.
3
Dopraw solą oraz pieprzem i duś przez 3 minuty.
4
Cebulę przełóż do miseczki, a na tej samej patelni rozgrzej masło i połóż parówki przekrojone na pół.
5
Podsmaż i zasyp dymką.
6
Składniki na sos wymieszaj w osobnej miseczce do uzyskania jednolitej masy.
7
Bajgla przekrój wzdłuż, na jednej połówce rozsmaruj cebulę a na drugiej sos majonezowy.
8
Na dolną połówkę bajgla wyłóż parówki z dymką, roszponkę i plastry jajka.
9
Całość przykryj górną warstwą bajgla.