KANAPKA Z KURCZAKIEM GOTOWANYM, WARZYWAMI I SOSEM WINOGRONOWYM
KANAPKA
  • 1 ciabatta
  • 3 plastry Kurczaka Gotowanego Tarczyński Naturalnie
  • 1 garść rukoli
  • 2 łyżki pesto
  • 3 plastry czerwonej cebuli
  • 1 łyżka prażonych płatków migdałowych
  • 1 burrata
SOS
  • 1 garść winogron przekrojonych na pół
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka miodu
  • sól, pieprz
KROK PO KROKU
1
Ciabattę przekrój wzdłuż, następnie obie połówki wysmaruj w środku pesto
2
Na rozgrzaną suchą patelnię wrzuć łyżkę płatków migdałów. Praż przez 3 minuty co chwilę mieszając. Odłóż do miseczki do wystudzenia
3
Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć winogrona, dopraw octem balsamicznym, miodem, solą i pieprzem. Smaż przez 5 minut.
4
Na dolnej połówce rozłóż szynkę, burattę w kawałkach, winogrona, czerwoną cebulę, rukolę i płatki migdałowe.
5
Przykryj drugą częścią ciabatty