KANAPKA Z KRAKOWSKĄ Z INDYKIEM, SERKIEM I CUKINIĄ
KANAPKA
  • 2 kromki chleba
  • 5 plastrów Krakowskiej Suchej zIndykiem Tarczyński Naturalnie
  • 8 plasterków cukinii
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 łyżki masła
  • 1 szklanka groszku
  • ½ cytryny na sok
  • 1 łyżka miodu
  • koperek do posypania
  • szczypiorek do posypania
  • sól
  • pieprz
SEREK
  • 3 łyżki serka śmietankowego
  • 1 łyżeczka pokrojonej drobno szalotki
  • 1 łyżka pokrojonego drobno koperku
  • sól
  • pieprz
KROK PO KROKU
1
Serek śmietankowy wymieszaj z szalotką, koperkiem i dopraw solą oraz pieprzem.
2
Na patelni rozgrzej oliwę i obsmażaj plastry cukinii doprawione solą i pieprzem przez 2 minuty. W rondelku rozgrzej masło, wrzuć groszek, przykryj i duś przez 5 minut.
3
Dopraw sokiem z cytryny, miodem, solą oraz pieprzem, następnie rozgnieć widelcem.
4
Na pieczywo wyłóż serek, pastę z groszku, plastry krakowskiej z indykiem oraz podsmażoną cukinię.
5
Całość posyp koperkiem i szczypiorkiem.