KANAPKA Z KIEŁBASKAMI WIEDEŃSKIMI, JAJKIEM W KOSZULCE I SZPARAGAMI
KANAPKA
  • 1 podłużna bułka
  • 1 jajko w koszulce
  • 3 Kiełbaski Wiedeńskie Tarczyński Naturalnie
  • 3 szparagi
  • 1 garść szpinaku
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka koperku
  • 1 łyżeczka szczypiorku
  • sól
  • pieprz
SOS
  • 1 łyżka ziołowego pesto
  • 1 łyżka majonezu
KROK PO KROKU
1
Przekrój bułkę na pół.
2
Kiełbaski wiedeńskie zagrzej w wodzie
3
Składniki sosu wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.
4
Bułkę posmaruj od środka sosem i wyłóż kiełbaski.
5
Zagotuj wodę w garnku. Gdy zacznie wrzeć, zmniejsz ogień i dodaj dwie łyżki octu. Jajko wbij do małej, płytkiej miseczki uważając, by żółtko się nie rozlało. Zamieszaj wodę w garnku tak, żeby powstał wir. Delikatnie wlej jajko do wrzątku, w środek wiru.
6
Jajko gotuj 3 minuty, wtedy żółtko będzie płynne. Wyciągnij jajko łyżką cedzakową i odłóż na bok.
7
Na patelni rozgrzej masło, wrzuć prawidłowe końcówki szparagów i szpinak, dopraw solą i pieprzem.
8
Na bułkę wyłóż szparagi, szpinak i jajko w koszulce.
9
Całość polej sosem i oprósz koperkiem oraz szczypiorkiem.