KANAPKA Z BIAŁĄ KIEŁBASKĄ, GRUSZKĄ I GORGONZOLĄ
KANAPKI
  • 2 kormki chałki
  • 3 Kiełbaski Białe Tarczyński Naturalnie
  • 2 plastry gorgonzoli
  • 1/2 gruszki
  • 1/2 szalotki
  • 1 szczypta ziół prowansalskich
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 garść szpinaku
  • 1 łyżka prażonych orzechów włoskich
  • 1 łyżka posiekanego drobnego szczypiorku
  • masło do smażenia
KROK PO KROKU
1
Rozgrzej na patelni niewielką ilość masła i obsmaż kiełbaski.
2
Na drugiej patelni rozgrzej masło i smaż pokrojoną w piórka szalotkę oraz gruszkę pokrojoną w grubszą kostkę przez 5 minut.
3
Pod koniec dopraw ziołami prowansalskimi, miodem i sokiem z cytryny.
4
Na rozgrzaną suchą patelnię wrzuć łyżkę orzechów włoskich. Praż przez 3 minuty co chwilę mieszając. Odłóż do miseczki do wystudzenia.
5
Na obie kromki chałki wyłóż po plasterku gorgonzoli, następnie na jednej połóż kiełbaski, szpinak, prażone orzechy, gruszkę z szalotką i szczypiorek.
6
Zamykam górną częścią chałki i obsmaż z obu stron na maśle na złoty kolor.