KANAPKI
- 2 kormki chałki
- 3 Kiełbaski Białe Tarczyński Naturalnie
- 2 plastry gorgonzoli
- 1/2 gruszki
- 1/2 szalotki
- 1 szczypta ziół prowansalskich
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 garść szpinaku
- 1 łyżka prażonych orzechów włoskich
- 1 łyżka posiekanego drobnego szczypiorku
- masło do smażenia
KROK PO KROKU
Rozgrzej na patelni niewielką ilość masła i obsmaż kiełbaski.
Na drugiej patelni rozgrzej masło i smaż pokrojoną w piórka szalotkę oraz gruszkę pokrojoną
w grubszą kostkę przez 5 minut.
Pod koniec dopraw ziołami prowansalskimi, miodem i sokiem z cytryny.
Na rozgrzaną suchą patelnię wrzuć łyżkę orzechów włoskich. Praż przez 3 minuty co chwilę
mieszając. Odłóż do miseczki do wystudzenia.
Na obie kromki chałki wyłóż po plasterku gorgonzoli, następnie na jednej połóż kiełbaski,
szpinak, prażone orzechy, gruszkę z szalotką i szczypiorek.
Zamykam górną częścią chałki i obsmaż z obu stron na maśle na złoty kolor.