JAJKA FLAMENCO Z PARÓWKAMI I SAŁATKĄ Z MARCHWI
SKŁADNIKI
  • 3 jajka
  • 6 parówek 100% z Szynki Tarczyński Naturalnie
  • 2 małe gotowane kolby kukurydzy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula szalotka
  • 1 papryczka chili czerwona
  • 1 zielona papryka
  • 1 łyżeczka sezamu
  • Olej do smażenia
  • Wędzona papryka
    do posypania
  • 1 marchewka starta
    obieraczką
  • 1 limonka na sok
  • 1 łyżka świeżej kolendry
  • 1 łyżka miodu
  • Sól
PRZYGOTOWANIE DANIA:
1
Obierz kolby kukurydzy z ziarna.
2
Posiekaj czosnek i potnij w kostkę szalotkę, następnie przesmaż na oleju na patelni.
3
Gdy delikatnie zaczną się rumienić, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i chili.
4
Następnie dodaj kukurydzę oraz parówki pokrojone na 4 części i podsmaż. 
5
Na podsmażone warzywa z parówkami wbij jajka i posyp wędzoną papryką.
6
Zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni przez około 8 minut, aż białko się zetnie.
7
Startą marchewkę wrzuć do miski.
8
Dosyp soli i ściskaj dłonią, aż lekko zmięknie.
9
Dodaj pozostałe składniki. Wszystko wymieszaj.
10
Na suchą, rozgrzaną patelnię wsyp sezam, praż przez około 30 sekund, aż się przyrumieni. Posyp nim sałatkę.