CIASTO DO GOFRÓW
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 łyżka cukru
- 2 jaja
- ½ szklanki oleju roślinnego
- 1 szklanki mleka
- szczypta soli
GRZYBY
- 1 łyżka masła
- 1 szklanka małych podgrzybków
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki sosu sojowego
- pieprz
PRAŻONE ORZECHY
- 1 garść orzechów włoskich
- 1 łyżka miodu
DODATKI
- 3 plastry Krakowskiej Suchej Tarczyński Naturalnie
- 1 łyżeczka pesto
- 1 łyżka jogurtu
- 1 łyżka płatków sera bursztyn
- 3 liście sałaty rzymskiej
- koperek do posypania
- szczypiorek do posypania
KROK PO KROKU
Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj w misce do uzyskania jednolitej masy.
Gotowe ciasto przełóż do rozgrzanej gofrownicy i piecz przez 4-5 minut.
Upieczone gofry wyłóż na kratkę.
Orzechy włoskie upraż na patelni, następnie zalej sokiem z cytryny oraz miodem, smaż całość przez 2 minuty i odstaw.
Rozgrzej masło na patelni, wrzuć oczyszczone grzyby oraz czosnek pokrojony w plasterki i smaż przez 7 minut.
Na koniec dopraw sosem sojowym i pieprzem.
Pesto wymieszaj z jogurtem do uzyskania sosu.
Pesto wymieszaj z jogurtem do uzyskania sosu.
Całość obsyp prażonymi orzechami, koprem i szczypiorkiem.