GLAZUROWANE PARÓWKI Z KOZIM SEREM, WINOGRONAMI I WIEJSKI CHLEBEM
SKŁADNIKI (na 2 porcje)
  • 8 Parówek 100% z kurczaka Tarczyński Naturalnie
  • 3 łyżki powideł śliwkowych
  • 2 łyżki sok z cytryny
  • 2 łyżka miodu
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 4 kromki lokalnego pieczywa
  • 4 łyżki koziego sera
  • 3 łyżki sera twarogowego
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • ½ szklanki białych winogron
  • ½ szklanki fioletowych winogron
  • ½ cebuli czerwonej
  • 1 łyżka oliwy
  • 4 gałązki tymianku
KROK PO KROKU
1
Na patelni rozgrzej masło. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, smaż minutę. Połącz z powidłami śliwkowymi, sokiem z cytryny i miodem. Dołóż parówki z kurczaka Tarczyński Naturalnie i smaż przez 3 minuty na średnim ogniu.
2
Kozi ser połącz z serem twarogowym i jogurtem.
3
Winogrona poprzecinaj na połówki, wymieszaj z pokrojoną w drobną kostkę czerwoną cebulą, listkami tymianku i oliwą. Oprósz sola i pieprzem.
4
Glazurowane parówki z kurczaka Tarczyński Naturalnie podawaj z wyłożonym serkiem, sałatką z winogron i z pieczywem.