CHRUPIĄCA CIABATTA Z GOTOWANYM KURCZAKIEM, SERKIEM I WARZYWAMI
SKŁADNIKI
  • 2 ciabatty
  • 4 plastry Kurczaka Gotowanego Tarczyński Naturalnie
  • 2 jajka
  • 1/2 marchewki startej obieraczką
  • 1/2 cukinii startej obieraczką
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki prażonych pestek słonecznika / dyni
  • Kilka listków świeżej bazylii
  • Oliwa, sól
  • 1 opakowanie serka z bryndzy Bieluch
  • 2 łyżki maślanki / kefiru
  • 3 suszone pomidory z zalewy
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
KROK PO KROKU
1
Posiekaj szczypiorek i pomidory.  
2
Dokładnie wymieszaj z resztą składników.
3
Do mocno osolonej, wrzącej wody włóż jajka i gotuj przez równe 6 minut.
4
Następnie obierz jajka i odstaw.
5
Startą marchewkę i cukinię wymieszaj z odrobiną soli i oliwą.
6
Ciabatty przekrój na pół, następnie zgrilluj / podsmaż na patelni wysmarowanej oliwą.
7
Po zdjęciu z ognia posmaruj 2 kromki serkiem.
8
Ułóż na wierzchu złożone plastry kurczaka.
9
Pokrój jajko w plastry i połóż na wędlinie.
10
Na wierzch połóż warstwę sałatki z warzyw i obsyp obficie pestkami.
11
Na koniec dodaj listki świeżej bazylii i przykryj pozostałymi kromkami.