CHLEB W JAJKU Z PARÓWKAMI I PASTĄ Z BRYNDZY
SKŁADNIKI
  • 4 Parówki z Kurczaka Tarczyński Naturalnie
CHLEB W JAJKU
  • 4 kromki chleba
    pełnoziarnistego
  • 1 roztrzepane jajko
  • 1 łyżka posiekanego tymianku
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka masła
  • sól
PASTA
  • 4 łyżki maślanki
  • 1 mała kostka bryndzy
  • sól
  • pieprz
KARMELIZOWANE WARZYWA
  • 5 małych marchewek
  • 1 łyżka masła
  • 1 zgnieciony ząbek czosnku
  • 2 łyżki miodu spadziowego
  • 1⁄2 cytryny na sok
SAŁATKA Z POMIDORÓW
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 cytryna na sok
  • sól
  • pieprz młotkowany
  • 2 łyżki oleju lnianego lub ryżowego
KROK PO KROKU
1
Wszystkie składniki na pastę wymieszaj na jednolitą masę.
2
Pomidorki pokrój w nierówne kształty i wymieszaj z pozostałymi składnikami na sałatkę.
3
Na patelni rozpuść masło i wrzuć marchewki z czosnkiem.
4
Smaż na małym ogniu, aż się przyrumienią.
5
Dodaj sok z cytryny oraz miód i smaż jeszcze około 3 minut, cały czas ruszając patelnią, aby marchewki dokładnie obkleiły się miodem
6
Obtocz chleb w jajku wymieszanym z solą i ziołami.
7
Następnie na patelni rozpuść masło oraz olej i obsmaż chleb z obu stron na złoty kolor.
8
Parówki gotuj w wodzie przez 2 minuty i wyłóż na talerz.