BAGIETKA Z OMLETEM, PESTO I PARÓWKAMI Z KURCZAKA
SKŁADNIKI
  • 1 delikatna bagietka
  • 1 ogórek
  • 2 Parówki 100% z Kurczaka Tarczyński Naturalnie
OMLET
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka pokrojonej drobno szalotki
  • 1 papryczka chili
  • 1 marchewka
  • kilka listków natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego ulubionego zioła
  • sól i pieprz
PESTO
  • 1 garść natki pietruszki
  • kilka uprażonych orzechów laskowych
  • 1 kieliszek oleju lnianego lub innego oleju tłoczonego na zimno
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cytryna na sok
  • sól i pieprz
KROK PO KROKU
1
Umieść składniki na pesto w blenderze, dopraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny i zmiksuj.
2
Pokrój papryczkę w drobne talarki, zetrzyj marchewkę i posiekaj natkę pietruszki.
3
Dodaj wszystkie warzywa do miski z jajkami, dopraw solą, pieprzem i ulubionymi ziołami, następnie wymieszaj i ubij.
4
Na patelni rozgrzej masło i wlej masę na omlet.
5
Smaż na małym ogniu, co jakiś czas podciągając do środka ranty, aby nieścięte jajko mogło się wlać pod omlet.
6
Gdy omlet się zetnie, zwiń go w rulon jeszcze na patelni.
7
Nastaw wodę i ugotuj parówki.
8
Bagietkę lekko podpiecz w piecu, aby nabrała chrupkości, następnie przepołów i rozetnij przez środek.
9
Wnętrze wysmaruj pesto, następnie włóż do środka zwinięty omlet.
10
Ugotowane parówki rozetnij na trzy części i połóż na omlecie.
11
Obieraczką zrób długie wiórki z ogórka i ułóż je w środku bagietki.